16

feb
lør
21:18

Studentsamskipnad i Oslo (SIO)

SiOs hovedoppgaven er å tilby deg som er student produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidra til at du trives. Har du betalt semesteravgift kan du benytte deg av følgende tilbud:

SiO Bolig

Å bo i studentbolig betyr å bo i nærhet til studiestedet i et godt og sosialt bomiljø med rimelig husleie. Å bo i studentbolig betyr mer fritid, bedre økonomi og venner for livet.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har mer enn 8400 studentboliger i Oslo, fordelt på 24 studentbyer og – hus rundt omkring i byen. De har et bredt utvalg av boliger i ulike størrelser og standard, som passer for deg som student. SiO har boliger for single, par og familier, i tillegg til et godt utvalg av tilrettelagte boliger. Felles for dem alle er lave leiepriser, slik at du har mer penger igjen til å bruke på morsommere ting!

Du kan søke om studentbolig når som helst, hele året. SiO har ingen frister og tildeler boliger fortløpende. Mange ønsker å flytte til studentbolig i august, og det kan derfor være lurt å søke innflytting på andre deler av året – da er ofte sjansen større for at du får studentbolig. 

sio bolig bilde.jpg

SiO Trening

SiO Athletica legger forholdene til rette for at du skal ha et bra treningstilbud under studietiden til en studentvennlig pris. SiO Athleticas formål er å gi studentene ved SiOs medlemsinstitusjoner et studenttilpasset treningstilbud som gir overskudd og energi til studiene.

SiO Athletica har fem treningssentre sentralt i Oslo. Athletica Nydalen finner du i D-blokka på BI, Athletica Domus i Trimveien 4, Athletica på Blindern campus, Athletica Centrum i Akersgata 68 og Athletica Vulkan ved Mathallen ved Grünerløkka.De tilbyr alt fra enkle og effektive kondisjonstimer til tøff styrketrening, dans og yoga. Hos SiO Athletica finner du også flerbrukshaller, svømmehall, tennisbaner, squashbaner, klatrevegg m.m. SiO Athletica arrangerer også kurs i bl.a. svømmeteknikk, dans, tennis pilates og yoga.

På alle sentrene finnes godt utstyrte treningsstudioer og de tilbyr også personlig oppfølging gjennom Athleticas PT-team.

Sio-Athletica - Nydalen.jpg

SiO Helse

SiO Helse er et unikt og helhetlig helsetilbud for studenter. SiOs tjenester er åpne for alle studenter i SiO, uavhengig av studiested. Midt på campus på Blindern har SiO Helse psykologer, psykiatere, psykomotoriske fysioterapeuter, rådgivere og tannleger tilgjengelig for deg.
Like ved Handelshøyskolen BI i Nydalen har de et legekontor hvor rådgivere er tilgjengelig flere ganger i uken. I sentrum finner du et lege-, psykolog- og rådgivingskontor. Velg SiO som din fastlege mens du er student, og få tilbakebetalt dine helseutgifter over 350 kroner. Se sio.no/helse for mer informasjon om fastlegebyttet. SiO Helse er spesialister på vanlige studentutfordringer. 

sio helse bilde.jpg

SiO Mat og drikke

SiO tilbyr mat og drikke til 50000 studenter hver dag. De har et variert utvalgav rimelig/smakfull hverdagsmat, med gode lunsj- og middagstilbud. Ta deg en pause og spis hos SiO Mat og Drikke. Få oversikt over deres 42 steder, og sjekk menyen i SiO-appen.

sio mat og drikke bilde.jpg

SiO Barnehage

Med erfaring og entusiasme skaper SiO Barnehage et godt sted å være for nysgjerrige barn, slik at du kan fokusere på studiene. De har et høyt faglig nivå på innholdet i barnehagedagen. SiO Barnehage har et tilbud til totalt 600 barn i alderen 8 mnd til 6 år, og halvparten av plassene er for barn under 3 år. Deres 11 barnehager ligger alle i nærheten av læresteder eller studentbyer. Hos SiO Barnehage får du som student også tilbud om lørdagsåpen barnehage, eksamensgaranti ved sykt barn, tilpasning av åpningstider i praksisperioden og sommerbarnehage. Barnet ditt kan selvfølgelig fortsette i barnehagen selv om du slutter å studere. SiO barnehage har løpende opptak, og søkerlisten rangeres etter søketidspunkt (dato og klokkeslett)

sio barnehage.jpg

SiO Foreninger

I Oslo finnes det over 450 studentforeninger som er tilknyttet Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Det betyr at du som student i Oslo kan velge mellom 450 foreninger å ha det gøy med – eller du kan starte din egen studentforening.

Det finnes en studentforening for de fleste interesser, enten du liker idrett, kor, film, gaming eller rumpeldunk. I tillegg har mange studieretninger egne linjeforeninger. I foreningsoversikten kan du lese om alle foreningene som er tilknyttet SiO, og finne din forening. Dersom du derimot heller har lyst til å starte din egen forening, kan SiO Foreninger hjelpe deg med dette. 

sio foreninger.jpg

Last Modified: 11.08.2016 18:02