16

feb
lør
21:23

Seilersuksess for Aquila

​Seilforeningen ved BI hadde god medvind da de arrangerte student-NM i seiling. Arrangementet ble en suksess, og Aquila stakk av med både første- og tredjeplassen.


Vinnerlaget f. v.Nils Sebastian Fehr, Jan Lukas Rinker, Jon Alexander Hvam og Henrik Begby . Foto: Håkon Mæland.

I år fikk Aquila Sailing Team, seilerforeningen ved BI, tildelt student-NM i seiling av Norges Studentidrettsforbund. Leder i Aquila, Andreas Næss er fornøyd med arrangementet.

- Arrangementet gikk på skinner. Det var mye jobb, men også mange som bidro. I tillegg hadde vi perfekt vær med sol og god vind, sier Andreas.

Knuste NTNU i finalen

12 lag fra åtte forskjellige studentidrettslag var påmeldt mesterskapet. Aquilas førstelag stakk av med seieren og BI-foreningens andrelag sikret seg tredjeplassen. 

- Vi er kjempefornøyde med resultatet. Vi trodde en stund at NTNU skulle vinne, for de dominerte de innledende rundene. Men førstelaget vårt gjorde det kjempebra i finalen og dro seieren i land, forteller Andreas og avslører at det var høy puls blant tilskuerne som hadde samlet seg på Aker Brygge, da Henrik Begby, Jon Alexander Hvam, Nils Sebastian Fehr og Jan Lukas Rinker kjempet seg fram til seier.

- Det var en kjempespennende finale for de som så på, og det var gøy at Aquila sikret seieren, sier Andreas.  


Foto: Håkon Mæland

God eksponering

Aquila samarbeidet med Kongelig Norsk Seilforening (KNS) i forbindelse med mesterskapet som gikk av stabelen 17. – 20. september. Arenaen var Filipstadbanen utenfor Astrup Fearnly museet på Tjuvholmen.

Været viste seg fra sin beste side med sol og perfekt vind, og siden arrangement falt på samme dag som Oslo Maraton, var det ekstra mange som hadde tatt turen til Aker Brygge.

- Det var nok flere som kom og så på takket være Oslo Maraton, så det ble ekstra god eksponering for oss, sier Andreas.

Foto: Håkon Mæland.

Gode resultater gir ringvirkninger

Student-NM i seiling fungerer som kvalifisering for norsk deltakelse i Student Yachting World Cup 2015 (SYWoC), som arrangeres i La Baule, Frankrike 13. – 19. oktober. Med seier i NM vil Aquila reise ned med to lag for å representere Norge.

- Student-NM er viktig for å få studentseiling opp og fram. Det er viktig for å løfte studentseiling og sikre kvaliteten. Gjør vi det mer attraktivt, og klarer å rekruttere gode seilere, kan vi løfte nivået på nybegynnerne, sier Andreas.
Foto: Håkon Mæland.

Last Modified: 12.10.2015 15:32