16

nov
fre
00:02

Drop-in og få hjelp!

​Drop-in veiledning kan være løsningen for studenter som trenger ekstra hjelp til eksamensforberedelsene. Møt opp og få hjelp du også!


I veiledningsområdet ved biblioteket i 6. etasje kan studentene møtes mandag, tirsdag og onsdag for å få hjelp fra erfarne studenter. De som benytter seg av tilbudet kan ikke få fullrost det nok, og mener at flere studenter burde møte opp på Drop-in.

Kombinerer med forelesninger

- Veilederne er ekstremt dyktige. De er kvalifiserte og de kan stoffet. Det er som å ha en privatlærer, sier Jesper Hægeland.  Han går 2. året på Bachelor i finans og benytter seg ofte av Drop-in tilbudet på BI.

- Jeg går på forelesningene, det er her fundamentet blir lagt, så går jeg gjennom oppgavene, for så å møte opp på Drop-in veiledning. Her kan vi diskutere oppgavene og veilederne forklarer slik at det blir enklere å forstå, sier han.

- En ting er jo å pugge formler, men det er også viktig å forstå de og kunne bruke dem. Det kan være en utfordring.

Nora Bergren er også 2. års finansstudent. Hun presiserer at man må jobbe med stoffet selv, men at det er nyttig å komme på Drop-in for å få hjelp til å forstå det bedre.

- Det hjelper på å få en diskusjon rundt temaene, sier hun.

Tilpasningsdyktige

Erik Zhang har fullført bachelorgraden sin i Business Administration og tar opp kurs fra mastergraden i Finance. Han skryter av tilpasningsdyktigheten til veilederne.

- Du får god hjelp til det du synes er komplisert, for eksempel å kalkulere og å regne. Dersom det er noe man ikke forstår i forelesningen, som du ikke tør spørre om, kan du også få hjelp her, sier han og trekker fram faren ved å kun jobbe med skolearbeid og oppgaver på egenhånd.

- Sitter du og jobber alene, kan du risikere å gjøre feil, men med veiledning kan du få hjelp, forteller han og kan vise til både bedre forståelse av teori og bedre karakterer etter at han begynte å komme på Drop-in veiledninger.

Viktig å få grunnlaget

Dette er noen av årsakene til at Kristin Grytøyr Andreassen, PR koordinator for veiledningstilbudene i Oslo, skulle ønske at flere studenter benyttet seg av Drop-in tjenesten, særlig studenter som går første året av bachelorgraden sin.

- Kursene de skal ha på andre og tredje året bygger på kursene på første året, det er derfor viktig at de får dannet grunnlaget, sier hun og får støtte av Nora og Jesper, som stusser over at ikke flere første års studenter ikke benytter seg av tilbudet.
 
- Det er mulig studenter på første året ikke opplever studiene som så utfordrende eller at de ikke tar det alvorlig, men på andre året er det annerledes. Jeg bruker sikkert 40 timer i uka på skolearbeid, i tillegg til å gå i undervisningen, sier Jesper.

- Jeg anbefaler studenter å bruke tilbudet.  Veilederne er flinke studenter som gjør deg flinkere og sørger for at du er bedre ivaretatt. Det er et godt alternativ til å bruke venner og Drop-in er tilpasset den enkeltes behov, konkluderer Erik.

Last Modified: 19.11.2015 14:16