Studentaktiviteter

21

feb
tor
09:42

Studentsamskipnaden i Stavanger

BI er en av SiS (Studentsamskipnaden i Stavanger) sine 7 tilslutningsskoler. SiS er en servicebedrift for studentene i Stavangerregionen og har som oppgave å legge forholdene til rette slik at du får en best mulig studietid.
 
Alle heltid- og deltidsstudenter på bachelornivå ved BI - campus Stavanger betaler semesteravgift på 460,- til SiS. Dette sikrer deg tilgang til SiS sine tjenester: studentboliger, psykologtjenester og helsestasjon, refusjon av helseutgifter, sportssenter, økonomisk støtte til sosiale arrangement og barnehage.


Besøk gjerne deres nettsider på www.sis.uis.no

Helsesøster 
Helsesøster Kari Haugen har følgende tilbud som er gratis for studentene som har betalt semesteravgift:
- veiledning om prevensjon, graviditet og abort
- informasjon om kjønnssykdommer
- anonym selvtesting av klamydia og gonoré, og gratis behandling for dette
- testing av klamydia og undersøkelser ved spørsmål om graviditet og abort
- resept på prevensjonsmidler

Trefftid: Torsdager kl. 10 – 12
Sted: SiS-kontoret i foajeen i hovedetasjen, BI - campus Stavanger

Trefftid på UiS: Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 09:00 – 15:30 
Sted: Kitty Kielland hus, Universitetsområdet, Ullandhaug 
Bestilling: Drop-in eller på kari.haugen@sis.uis.no eller på 51833300

Psykologtjeneste
SiS helse har et såkalt lavterskeltilbud, det vil si at ingen problem er for små. I løpet av studietiden kan du komme opp i situasjoner som kan være vanskelig å finne ut av på egen hånd. Når problemene oppleves fastlåste kan våre fagpersoner hjelpe deg, i form av rådgivning eller terapi, (avhengig av dine behov). Du kan også få hjelp med å finne andre hjelpetilbud du kan dra nytte av. 

Gå inn på https://sis.uis.no/helse/ for å lese mer.
 

Bolig 
1. års studenter ved SiS sine tilslutningsskoler prioriteres ved boligtildeling fra 1. august. Tildeling skjer ved loddtrekning og søknadsfristen er 15. april. Dersom du får tilbud om å leie bolig vil leiekontrakt sendes umiddelbart etter fristen. Om du ikke blir tildelt bolig blir du satt på venteliste og blir kontaktet så snart vi har noe å tilby deg. Nærmeste studentboliger for BI-studenter er Strømsteinen og Misjonsmarka.

Informasjon om studentboligene og søknadsskjema finner du på www.boligtorget.no/sis. Etter du har registrert deg som søker vil du motta en e-post som bekrefter søknaden og du kan følge søknadsbehandlingen på "Din side" på boligtorget.

Du kan søke selv om studieplass fra høsten ikke er bekreftet. Dersom du ikke får studieplass eller av andre årsaker ikke har behov for bolig må du gi beskjed senest 14 dager før kontrakten starter. Gir du ikke beskjed innen 14 dager før kontraktstart gjelder en oppsigelsesfrist på en måned.

Arrangementsstøtte 
Man kan søke på arrangementstøtte hele året. Har du lyst til å arrangere spillekveld, julebord, hyttetur eller noe sosialt for dine medstudenter? Gå inn på https://sis.uis.no/stotte/arrangementsstotte/ for å lese mer om retningslinjene og for å laste ned søknadsskjema. Du kan også kontakte SiS kultur og kommunikasjon dersom noe skulle være uklart.

Helserefusjon 
SiS gir også økonomisk støtte til studenter som har store utgifter i forbindelse med lege, tannlege, kiropraktor og mer. Utgiftene må være påløpt i inneværende studieår. Pr. i dag gis 40% refusjon av utgifter over egenandel, med øvre grense på kr. 3000,- pr. studieår, utover en egenandel på 800,- pr. studieår. For helseutgifter i sommerferien gjelder tilsvarende regler som for studieåret, dersom du er student før og etter ferien. Klikk deg inn på https://sis.uis.no/stotte/helserefusjon/ for å lese mer.

SiS barnehage 

Ligger flott til i landlige og naturskjønne omgivelser med gangavstand til Universitetsområdet på Ullandhaug. Vi har plass til 89 barn i alderen 0-6 år, fordelt på 6 avdelinger. Vårt mål er at SiS barnehage skal gi barn av studenter et godt kvalitativt tilbud med fokus på friluftsliv. Klikk på lenken for å lese mer om opptak og priser: https://sis.uis.no/barnehage/opptak/

SiS sportssenter 

SiS sportssenter er et av Stavangers største og byens beste treningssenter  – for alle! Her trener studenter, privatpersoner, bedrifter og Norges beste ishockeylag; Stavanger Oilers! Senteret som åpnet i 2005, ligger på campus til Universitetet i Stavanger på Ullandhaug. 

Der finner du et fullverdig treningssenter med blant annet:

·         Idrettshall av internasjonal standard
·         14 meter høy klatrevegg
·         Buldrevegg
·         600 kvadratmeter stor styrketreningssal
·         2 squashhaller
·         Stor spinningsal
·         600 kvadratmeter stor crossfit-inspirert-avdeling
·         Opptil 100 gruppetimer i uken

Som student ved BI får du svært gunstige priser. For mer informasjon om medlemskap og treningsfasiliteter, se www.sissportssenter.no


Last Modified: 15.09.2017 13:52