21

feb
tor
08:41

Snadder og kildebruk

Visste du at du kan få hjelp med kildehenvisning ved biblioteket på BI? Ta en tur innom KildebrukBAR før oppgaven din skal leveres og stress ned med drikke, snacks – og god referansehjelp.

Etter å ha brukt lang tid på oppgaveskriving er kildehenvisningen for mange studenter den siste utfordringen før oppgaven skal leveres inn. Da dukker det fort opp flere spørsmål.

- Mange trenger hjelp til å finne ut av hva slags type kilde de faktisk har brukt, spesielt når de hadde funnet kilden på en nettside. Det mange tror "bare er en webside", viser seg fort å være en rapport fra et departement eller en signert artikkel i et tidsskrift, opplyser Marianne Høksaas, seniorbibliotekar ved biblioteket på campus Oslo.

Lav terskel og avslappende setting

Biblioteket ved alle BI sine studiesteder kan til enhver tid hjelpe med riktig bruke av kildehenvisning, men har de siste semestrene arrangert KildebrukBAR i ukene før innleveringsfristen for mange oppgaver. I tillegg til å få hjelp med kildehenvisningene tilbyr KildebrukBAR en avslappende setting hvor du kan stresse ned med noe godt å drikke og litt snacks. Her er det lav terskel og mange spørsmål relatert til oppgaveskriving kan besvares. Eksempler på spørsmål som ofte dukker opp er:

  • Hvordan henvise til bilder og videoer?
  • Hvordan kvalitetssikre en kilde? Er artikler fra Wikipedia gode nok?
  • Hvor ofte skal man skal vise til en kilde? Hvor skal man skrive det inn i teksten (midt i teksten, på slutten av avsnittet)?
  • Kan man gjenbruke deler av tekst fra tidligere oppgaver man selv har skrevet?
  • Når skal man skal vise til sidetall?
  • Hvordan bruke EndNote, oppgavemaler i Word og formelle krav til bacheloroppgaven? 

Sjekk Studiekalenderen på @BI eller aktivitetskalenderen til biblioteket for å se datoer for KildebrukeBAR på ditt studiested.


Ta også en titt på kildevettreglene! Klikk på bildet for å se alle sammen.

Ny stil fra høsten 2016

Fra og med høsten 2016 anbefaler BI sine studenter å bruke forfatter-år-systemet fra APA, framfor Chicago B. Men begge stilene vil være godkjente i en overgangsperiode. Les mer om kildehenvisning på biblioteket sine sider.

Last Modified: 21.11.2016 10:51