20

feb
ons
13:18

Nytt veiledningstilbud til BI-studenter

​September 2016 lanserte BI et nytt veiledningstilbud for studenter ved alle campuser– «Chat med en veileder».

 


Foto: Stian Falk

På chatten kan alle studenter stille spørsmål og få hjelp med alt som er relevant for deres kurs.

Det nye tilbudet gjør at du ikke trenger å møte opp i veiledningsområdet på campus for å få faglig hjelp og den kan benyttes av studenter ved alle BI sine campus. Du har dessuten muligheten til å være anonym.

Chatfunksjonen tillater opplastning bilder, noe som kommer til stor nytte dersom du ønsker hjelp med oppgaver som er krevende å skrive på datamaskin – typisk talloppgaver eller oppgaver med formler og diagrammer.

Klikk her for å komme til chatten!

Chatens åpningstider:

Mandag, onsdag14:00-19:00
Tirsdag17:00-19:00
​Torsdag:​15:00 - 19:00

Veiledning er primært et tilbud for studenter i sitt 1. og 2. studieår.

Veiledningstilbudet har oppstart i uke 37!

Seminargrupper

Alle førsteårs bachelorstudenter blir delt inn i seminargrupper. I begynnelsen av semesteret blir du tildelt en mindre gruppe med studenter fra din studieretning, og sammen skal dere jobbe med kursene og få veiledning av flinke studenter på høyere nivå. Det som skjer i seminargruppene er tett koblet sammen med det som skjer i forelesningene, og gir deg repetisjon og forklaring på ting du lurer på.

Seminargruppen er en flott arena for å få hjelp med det faglige, men også for å bli kjent med flere i din klasse!

– Jeg fikk stort utbytte av seminargruppen min fordi det var lav terskel for å spørre om hjelp, og veilederne var flinke til å forklare. Veilederne går ofte gjennom fagstoffet fra en annen vinkel enn foreleserne, noe som for min del gjorde at enkelte ting ble lettere å forstå. Jeg ble også kjent med nye medstudenter, sier Aleksander Nordfjord, student på Økonomi og administrasjon.

Hver gruppe er ledet av to flinke og erfarne studenter, ansatt av BI. Veilederne lager en plan for arbeid med pensum i alle fag, og koordinerer med forelesere slik at innholdet blir tilpasset forelesningene. Her har du mulighet til å delta på felles opplegg, men du har også anledning til å jobbe for deg selv og stille spørsmål ved behov.

Sted og tid for din gruppe vil bli synlig i din timeplan på @BI.

Seminargrupper er et tilbud for studenter i sitt 1. studieår. Les mer om Seminargrupper under ditt campus -> Studiemestring.

 

Drop-in veiledning (Biblioteket, campus Oslo)

Studentpartner ved BI - campus Oslo tilbyr drop-in veiledning med pensum hver uke gjennom hele semesteret, samt i eksamensperioden. Benytt anledningen til å stille spørsmål rundt kursene du tar!

Tilbudene ledes av dyktige studentveiledere, ansatt av BI. Veilederne er flinke studenter som har kommet godt i gang med sine studieløp, og som har gjennomført sine kurs med gode resultater. De er derfor godt rustet til å hjelpe deg med dine kurs og spørsmål du måtte ha.

Dette kan du få hjelp til på Drop-in:

  • ​Veiledning i hvordan formidle et budskap
  • Veiledning steg for steg
  • Få en god oversikt over pensum
  • Få hjelp til å forstå pensum på en lett måte
  • Få gode huskeregler
  • Hjelp til å løse komplekse oppgaver
  • Diskutere fagstoff med veilederne

​Studentveilederne har imidlertid ikke anledning til å hjelpe til med obligatoriske oppgaver/arbeidskrav/innleveringer. ​​

Drop-in veiledning og skrivesenteret i Oslo finner sted i i Biblioteket i C6, både i og utenfor kursrommet (til venstre etter inngangen til C6). Veilederne vil gå rundt i hele C6, og kan gjenkjennes ved hjelp av deres grå genser med BI-logo på ryggen og «Veileder» på brystet.

Huk tak i en veileder mens du sitter i C6, eller stikk hodet innom veiledningskontoret til venstre etter inngangen. De vil hjelpe deg med å lykkes med dine studier, og ingen spørsmål er dumme!

Drop-in åpningstider:

Mandag, onsdag14:00-19:00
Tirsdag17:00-19:00
​Torsdag​15:00 - 19:00

Veiledning er primært et tilbud for studenter i sitt 1. og 2. studieår. Les mer om Drop-in veiledning, eller tilsvarende tilbud, under ditt campus -> Studiemestring.

Skrivesenter i C6 (Biblioteket, campus Oslo)

Evnen til å uttrykke seg skriftlig er en nøkkel til å gjøre det bra på studiet. Dersom du kan skrive godt, kan du formidle den kunnskapen du besitter på en tydelig, enkel og engasjerende måte.

Dette kan du få veiledning i og hjelp til på skrivesenteret. Uansett hvor du er i skriveprosessen, kan veilederne her hjelpe deg.

Huk tak i en veileder, eller stikk hodet innom kontoret i C6!

Last Modified: 19.10.2017 10:09