19

feb
tir
14:59

En helt ualminnelig student

Max er 27 år gammel, glad i friluftsliv, fjellklatring og finans, man skulle tro han var en helt alminnelig BI-student. 

 

Maximilian Rohrer, eller Max, er født og oppvokst i Østerrike. Han har en bachelorgrad fra en handelshøyskole i Østerrike, med et utvekslingssemester i Singapore.

- Jeg likte veldig godt konseptet med å bo i utlandet, reise og oppleve nye kulturer. Derfor bestemte jeg meg for å søke etter interessante masterprogrammer i utlandet.

Den friluftslivsinteresserte østerrikeren valgte å vende nesen nordover til landet med både fjell og fjorder. Etter å ha fullført en mastergrad i Bergen, tok han et litt uvanlig valg. I dag er han på sitt fjerde og siste år på doktorgraden sin på BI med spesialisering i finans.

- I tillegg til en genuin interesse for finans var kontinuerlig læring en avgjørende faktor for å velge å ta en doktorgrad, sier Max.

Eneste i verden

Det blir stadig mer vanlig å ta en doktorgrad, eller PhD, ikke bare innenfor akademia, men også innen næringslivet. Oljeanalytiker i Nordea Thina Saltvedt og BI-rektor Inge Jan Henjesand er begge eksempler på folk fra næringslivet med doktorgrad.

- Noe av det som gjør meg stolt og ydmyk på samme tid er at forskningen min må være i ledende innen hele verden. Med andre ord, så har ingen i verden gjort, eller publisert, det jeg jobber med, sier Max.

Hverdagen som doktorgradsstudent beskriver han som en hverdag preget av mye frihet. Frihet til å arbeide på egne premisser, frihet til å velge hvilket fokus forskningen skal ha. Samtidig stilles det krav til å generere gode resultater.

 

Naturlig nysgjerrig

For tiden er Max på et opphold i Boulder i Colorado, hvor han jobber på Leeds Business School. Hverdagen som doktorgradsstudent er preget av et sterkt kunnskapsintensivt miljø.

- Menneskene jeg jobber med er også naturlig nysgjerrige og tar ikke standardmeninger og allmennkunnskap for god fisk, de krever noe mer. Dessuten tilbringer professorene ved BI mye tid med doktorgradsstudentene sine.

Fokuset i doktorgraden til Max dreier seg om å kombinere Empirical Asset Pricing og Textual Analysis

Fakta om doktorgrad på BI

- Som PhD-kandidat kan du motta finansiell støtte under studiet

- Et PhD-studium gjennomføres normalt på fire år – hvorav 25% er undervisning

- Tidligere kandidater har fått ansettelser ved blant annet London Business School, University of Melbourne, University of Vancouver, Nanyang Universitet

- På BI har vi kandidater fra omkring 20 ulike nasjonaliteter på studiet

- Opptakskrav: toårig Master of Science med B-snitt eller bedre

6 spesialiseringsretninger:

  • Finans
  • Samfunnsøkonomi
  • Strategi
  • Ledelse og organisasjon
  • Markedsføring
  • Innovasjon og entreprenørskap

Ønsker du mer informasjon om det å ta en doktorgrad, les mer på @BI eller send en epost til phd@bi.no

Last Modified: 27.01.2016 15:07