CV og søknad

19

feb
tir
13:50

Søknad

​Skreddersy hver eneste jobbsøknad du sender. Arbeidsgivere skiller raskt en masseprodusert generell søknad fra den som er gjennomarbeidet og genuin!

 

En godt tilpasset søknad henter målrettet inn nøkkelelementer fra utlysningen som kobles med deg som kandidat. Hovedutfordringen for deg er å presentere din kompetanse - for denne jobben!  Selvsagt kan det være elementer som kan brukes om igjen, men tid anvendt på hver enkelt jobbsøknad vil gi større suksessmuligheter! 

«Motivasjon» er et nøkkelord men også et tveegget sverd i søknadssammenheng. Det kan virke enkelt når arbeidsgivere sier «fortell om din motivasjon…», men i realiteten er dette ofte en svært utfordrende del av jobbsøknaden. Arbeidsgivere er ute etter mer enn svar på «hvorfor vil du ha jobben?». Det en egentlig ser etter er mer i retning av elementer ved jobben som motiverer deg - slik at du gjør en strålende jobb!  Ha fokus på hva ditt bidrag er til bedriften. Vær så konkret som mulig, få frem det som trigger deg ved stillingen, bedriften eller bransjen. Les mer om motivasjon i vår merkevaremodell her.

Det gjelder å gjøre søknaden så genuin og troverdig som mulig. En vanlig felle er ramse opp «riktige» ord på dine egenskaper uten å vise, utdype eller på annen måte skape troverdighet. Klarer du derimot å vise at du er f.eks. initiativrik, serviceinnstilt, nøyaktig eller analytisk ved å knytte egenskapene til deg og din erfaring – gjennom eksempler fra verv, arbeidserfaring osv. vil din søknad skille seg ut i mengden og være troverdig!

Se hvordan en søknad kan bygges opp her og få nyttige tips herJobbsøking 2014.pdf 

 

Til slutt litt om begrepene… «Søknad», «motivasjonsbrev», «noen ord om…»… Vi opplever at her til lands brukes begrepene om hverandre, og at arbeidsgiver uansett forventer at en god søknad får frem din motivasjon for å gjøre en strålende jobb! Lengden på søknaden bør totalt ikke overstige en A4-side.


 


Og husk – du kan også bruke Karriereservice ved BI OsloBI TrondheimBI Stavanger og BI Bergen for en gjennomgang av søknaden din.

 

Last Modified: 04.10.2017 10:45