19

feb
tir
14:34

Referanser fra tidligere interns

​Her kan du lese om erfaringer/referanser fra både BI studenter og bedrifter som har tatt del i ordningen.​

​BI Studenter: BI Internship on Exchange

Sara Hoddevik
SivØk
BI Internship on Exchange
Leroy, Portugal
Spring 2017
Fransisca Langhelle.jpg

Fransisca Langhelle
BBA
BI Internship on Exchange
Nordea Stockholm, Sweden
Spring 2017
​The greatest challenge by choosing BI Internship on Exchange: For me, the greatest challenge was the language and communication. Be sure to check if your company is english speaking! I got the internship only by e-mailing them, and from the information I got, I expected the employees to be fluent in english. This turned out not to be the case, and it made the communication very difficult.

Biggest advantage by choosing BI Internship on Exchange: Being able to do both exchange and internship! Why choose when you can do both? There is so much great experience to gain from both of them.

Tips to students who wants to apply for BI Internship on Exchange:
Start looking for a company early, the process is more time consuming than expected. Don't be afraid to ask questions, both before and during the internship. Most importantly - go with an open mind! It might not end up being exactly as you expected and you will probably face a lot of challenges, but it's definitely worth it in the end!
The most positive outcome: The most positive outcome of choosing the International Internship while on Exchange must be the introduction it gave me to the Swedish job market. After my exchange semester I was offered a job in an investment bank.

The greatest challenge: The greatest challenge when working abroad I think is the adjustment to the working pace. Even though I have been working in similar companies in Norway the "live to work" attitude is more present here than I remember feeling it back home.

Biggest advantage by choosing BI Internship on Exchange: The biggest advantage by choosing the International Internship is that you get to put what you have learned at university into practice. That way you will be ahead of other students in real life work experience. It also looks good on your CV.

Greatest challenge by choosing BI Internship on Exchange: The process of choosing, applying, getting and executing the International Internship is a time consuming process. At the same time as you are having the internship - often working very long days - you have to write the individual paper and prepare for the oral presentation, and sometimes often while having other courses at the same time too.

Tips to students who wants to apply for BI Internship on Exchange: You should start the process of applying early. Often the people in these companies are very busy and the entire process can take longer than you are first anticipating. Also, be bold and chose other companies and departements within companies of your interest that has not been published on BI's pages. Initiative and courage are appreciated.

Other comments: I would highly recommend applying for the International Internship while on exchange. Even though it might be a time consuming process in the middle of everything else you have to prepare before leaving, it is so worth it both personally and professionally. This experience has taught me a lot about myself that I would not have learned in a classroom. Now I feel more prapared to enter the real job market.

BI Studenter: BI Internship

Maria Wittingsrud-Johansen.jpg
Maria Wittingsrud
ØkAd
BI Internship Bachelor
Danske Bank
Høst 2017

For meg var BI internship en unik mulighet til å få relevant erfaring fra arbeidslivet og samtidig få et bedre innblikk i en bransje jeg var nysgjerrig på. Jeg fikk anledning til å prøve ut en bransje jeg så på som interessant, for å undersøke om det var noe jeg likte å jobbe med, og om det eventuelt kunne være en fremtidig retning for meg å gå. Den erfaringen jeg fikk har betydd mye for meg i mine valg, og gjort det mer klart for meg hva jeg vil med mine studier.
Jeg fikk satt teorien jeg hadde lært i en kontekst som gjorde det mye lettere å se den praktiske verdien av kunnskapen jeg hadde tilegnet meg tidligere i studieløpet. Det type læringsutbytte jeg fikk, og det å bli utfordret på både et faglig og personlig plan så jeg på som ekstremt verdifullt. Jeg tror ikke jeg hadde fått alt dette i noe annet valgkurs.
BI Internship er virkelig en ypperlig mulighet til å tilegne seg nyttig innsikt og erfaring, bruke teori i praksis, bli inspirert til videre studier, og er et valgkurs jeg virkelig kan anbefale.

Anna Fiskerstrand_bilde.docx.jpg
Anna Fiskerstrand
SivØk
BI Internship Bachelor
KPMG
Vår 2017
Som student blir en stadig minnet på livet etter utdanningen, og BI Internship vil gi deg innsikt i akkurat dette. Dette gir mulighet til å kartlegge både hvordan din personlighet fungerer i samspill med andre på et profesjonelt plan, samt hvorvidt bransjen står til dine forventninger. Kurset gir en praktisk erfaring som verdsettes høyt av arbeidsgivere, men det åpner også muligheter for deltidsjobb etter endt internship. Jeg vil anbefale BI Internship til alle studenter som ønsker et utfordrende og variert semester med en bratt læringskurve.
Miriam touiti.png
Miriam Touiti
SivØk
BI Internship Bachelor
Forsvarets Logistikkorganisasjon
Vår 2017
Internship gir en unik smakebit på hva arbeidslivet byr på. Man opparbeider seg erfaring samtidig som BI veileder og tilrettelegger for refleksjon i fora. Samtidig utfordret Forsvarets logistikkorganisasjon meg til å arbeide i samspill på tvers av ulike aldersgrupper og rang samt innarbeide forståelse om organisasjonsstruktur- og kultur for å løse arbeidsoppgaver. BI Internship kurset anbefales til deg som ønsker å både personlig og faglig utvikling i en profesjonell institusjon. Den verdifulle erfaringen kan gi mulighet for arbeid videre og/eller gi en indikasjon på hvilket fagområdet man foretrekker å arbeide innen.
Jørgen Stovner_bilde.jpg

Jørgen Stovner
SivØk
BI Internship Bachelor
US Embassy
Vår 2017
Det å ha internship som en del av utdanningsløpet på BI har vært utrolig spennende, lærerikt og utfordrende. Som intern hos den amerikanske ambassaden i Oslo har jeg fått muligheten til å utvise teori i praksis ved å jobbe systematisk med å løse reelle problemstillinger. BI internship er en unik mulighet til å få relevant arbeidserfaring og et innblikk i arbeidslivet. Som intern har jeg utviklet meg både personlig og profesjonelt i ukjente, men trygge omgivelser. Internship stod absolutt til forventningene. Erfaringene og lærdommen jeg sitter igjen med har gjort meg mer rustet til å ta fatt på arbeidslivet etter endt studie. Jeg kan anbefale internship til alle studenter som ønsker relevant erfaring og et ekstraordinært tilskudd på sin karrierevei.
Magnus Henriksen Solstrand.jpg

Magnus Henriksen Solstrand
SivØk
BI Internship Bachelor
KWC
Vår 2017

BI Internship har vært en uvurderlig kanal for å skaffe relevant arbeidserfaring, samt utvide mitt nettverk. Det å være intern i et konsulentselskap som KWC har gitt meg god innsikt i en svært interessant bransje. Analyser av selskaper, verdsettelser, fusjoner og oppkjøp er eksempler på arbeidsoppgaver jeg har bistått med i løpet av mitt internship. Kurset er lagt opp på en god måte, og har veiledere som virker genuint interesserte i at du som intern skal få en så god læringsopplevelse som mulig. Jeg vil anbefale BI Internship til alle studenter som er ivrige etter å få et innblikk i hva arbeidslivet har å tilby.

Frida-Klovning-90x115.gif

Frida Klovning
SivØk
BI Internship Bachelor
US Embassy - Public Affairs section
Vår 2016

BI Internship har gitt meg muligheten til relevant arbeidserfaring og praksis under studiet. I tillegg til et bredere nettverk i en spennende bransje, har BI Internship hjulpet meg et steg videre i karrierevalget. Jeg har fått koblet teorien jeg har lært på BI, til praksis på den amerikanske ambassaden i Oslo. Jeg vil anbefale BI Internship til alle studenter som ønsker en ekstra utfordring i studenttiden, og arbeidserfaring som fremtidige arbeidsgivere vil verdsette. 

Sara-O-Berntsen_90x115px.gif

Sara Olivia Berntsen
Culture and Management
 BI Internship Bachelor
SF Norge AS
Høst 2016

​Som intern får man sjansen til å se innsiden av en bedrift fra et studentperspektiv. Jeg er glad for at jeg valgte BI internship som valgkurs fordi det gav meg innsikt i en bransje jeg interesserer meg for og mulighet til å benytte tilegnet kunnskap og teori i praksis. Jeg fikk også verdifull og relevant arbeidserfaring som jeg tar med meg videre etter endt bachelorgrad.

ulrikke @bi.jpg 

​Ulrikke Lande Koteng
Retail Management
BI Internship Bachelor
Moods of Norway
Høst 2016

Internship er et svært givende kurs som forbereder deg på det reelle arbeidslivet. Det er en unik mulighet til å få god forståelse for hvordan den daglige driften av en virksomhet skjer og hvordan markedet påvirker denne driften. I tillegg vil du lære å håndterer utfordringer og uventede situasjoner. Internshipet gir deg god erfaring og relevant kompetanse som er av høy verdi i arbeidsmarkedet.

Vilde Vittingsrud Johansen_testimonial.jpg

Vilde Wittingsrud-Johansen
ØkAdm
BI Internship Bachelor
Nordea Norge, Group Workplace Management
Høst 2016

Jeg så BI Internship Bachelor som en unik mulighet til å få relevant erfaring fra arbeidslivet og bygge nettverk. Å få utøve og bruke teori i praksis ga et helt uvurderlig læringsutbytte, noe jeg ser relevant for fremtiden uansett hvilke bransje jeg ender opp i. For meg betød det også mye å få innblikk i hvordan en relevant arbeidsplass fungerer generelt sett, og hvordan jeg med min personlighet og mine evner kan passe inn. Internshipet ga meg mulighet til å skrive bacheloroppgave hos Nordea, og slik bygge videre på kunnskapen jeg hadde tilegnet meg. På mange måter ble dette valgkurset et springbrett, og jeg sitter igjen med en tydeligere retning og mer kunnskap om hva jeg er god på og hva jeg vil etter endte studier. BI Internship er en fantastisk mulighet til å få innsikt og lære i praksis, og et valgkurs jeg anbefaler på det sterkeste.

​Bedrifter:

Heming Bjorna_bilde.jpg
Heming Bjørnå
Senior Commercial Specialist
U.S. Embassy, Oslo
Internship-programmet er en svært god ide, og en helt unik måte å forberede studenter på den virkeligheten som møter dem. Å få en bedriftskultur litt under huden gir forhåpentligvis studenten en kompetanse ut over det faglige tilbudet på skolen, og dermed enda bedre forutsetninger for å lykkes når tiden kommer. Slike ting kan ikke læres, det må oppleves. For oss på den andre siden får vi gleden av å bli kjent med topp motiverte og kunnskapsrike studenter med ulik bakgrunn. Siden internship-programmets start har vi i handelsavdelingen ved den amerikanske ambassaden engasjert rundt 10 interns. Vi opplever at gleden og nytten er gjensidig. Studentene produserer verdifullt arbeid og beriker oss med sine ideer, og vi tilbyr en arena for å prøve og feile. Vi har også engasjert et par interns etter semesterets slutt, og slik fungerer rekrutteringen som en trygg rekrutteringsarena for begge parter. BI-studenter har vist seg å ha en fin miks av nysgjerrighet, ydmykhet og kunnskap og har forstått rollen aldeles utmerket. 

Last Modified: 22.02.2018 13:56