Utforsk jobbmuligheter

20

feb
ons
00:04

Internasjonal karriere

Bedrifter er i økende grad interessert i kandidater med internasjonal erfaring og bakgrunn. Benytt deg av mulighetene til å skaffe deg spennende internasjonal erfaring!  

​​​
 

Jobb i utlandet

Som BI-student har du tilgang til Going Global, som er en portal med internships, jobbannonser og jobbsøkertips for jobb i utlandet. Her finner du konkret informasjon om jobbsøking i ulike land. Merk at du må være innlogget som BI-student for å kunne gå inn på denne linken.  

En annen mulighet er å søke direkte til internasjonale bedrifter. Du som vurderer å finne jobb i utlandet kan få informasjon om hva du må gjøre, og finne ledige stillinger i Europa på nettsidene til NAV EURES.

Hvis du er interessert i en karriere i UK, Polen, Frankrike, Tyskland, Nederland, Ungaren, Slovenia eller Spania - kan dette være et bra sted å starte:  IRUN LINKTIPS

Interessert i en jobb i FN, EU eller NGOs?

Denne siden har samlet stillinger fra over 1000 internasjonale organisasjoner. Den dekker FN-organisasjoner, internasjonale finans instutisjoner, EU, innflytelsesrike mellomstatelige organisasjoner i tillegg til ikke-statelige organisasjoner.

Internasjonale bedrifter i Norge 

Et alternativ er å søke jobb her i Norge i firmaer som  gir deg mulighet til å jobbe ved et utlandskontor. Denne muligheten finnes i både små og store bedrifter. I tillegg vil internasjonale bedrifter med kontor i Norge være interessert i kandidater som ønsker mobilitet. 

Lenker til diverse jobbportaler:

    Forbered deg godt

    Du bør sjekke hvor lenge du har oppholdstillatelse i det landet du reiser til. Det er viktig at du forbereder deg godt slik at du kan utnytte tiden best mulig. Ta gjerne kontakt med potensielle arbeidsgivere før du reiser, for å avtale møter. Ha med CV på landets språk, samt oversatte dokumenter. Når du søker jobb utenfor ditt hjemland må du sette deg inn i normene for jobbsøking i det aktuelle landet. Dette gjelder blant annet utforming og innhold i CV og søknad og hvordan intervjuprosesser gjennomføres. 

    Kulturforskjeller

    Kulturforskjeller blir svært synlige ved jobbsøking, og det er din første jobb å knekke de kulturelle kodene der du ønsker å jobbe. Hvor mye bør en ”skryte” av egen bakgrunn, hvor langt bør søknadsbrevet være, hvor åpenhjertig skal du være? Selv om det kan være utfordrende å søke jobb i et annet land enn hjemlandet er det likevel verdt å forsøke!

 
Og husk – du kan også bruke Karriereservice ved BI OsloBI TrondheimBI Stavanger og BI Bergen for å diskutere hordan du kan bruke din BI-utdanning internasjonalt.

Last Modified: 12.03.2018 10:45