19

feb
tir
13:52

BIs første QTEM-student graduerte i Roma

​Axel Jacobsen er første BI-student som mottar vitnemål for en QTEM Master. Gradueringsseremonien foregikk i LUISS University, Roma.


- Jeg valgte QTEM på grunn av den unike erfaringen programmet tilbød, sier Axel Jacobsen.

F.v: Ellen Tobiasson, Axels far, Axel Jacobsen, Janicke Rasmussen, Feite van Dijk, Ann Kristin H. Calisch. (Foto: LUISS)


Skreddersydd og internasjonalt

QTEM er et nettverk bestående av de beste business skolene i Europa, Asia og Australia. Programmet ble lansert i 2012 og Handelshøyskolen BI har vært med fra starten av. QTEM Master Network har som mål å utvikle studenters analytiske og kvantitative evner innenfor business, i tillegg til å gi studentene muligheten til å studere i tre forskjellige land.

- Du kan skreddersy utdannelsen din med de kursene som interesserer deg ved renommerte skoler. Spekteret av kurs du kan velge mellom er bredt, fra markedsføring til finans, forklarer Axel.

Lærte av GMAT-testen

Siden programmet setter høye krav til kvantitative og analytiske evner må studentene ta en GMAT-test for å få plass på programmet, i tillegg må de ha toppkarakter i kvantitative kurs.

- GMAT testen er kanskje en av de mest krevende testene jeg har måtte ta, men du lærer nye måter å tenke kritisk på og hvordan jobbe mer effektivt - dette kan du dra nytte av senere i livet, forklarer Axel.

Nytt og annerledes

Axel studerte ved The National Taiwan University og LUISS i Roma hvor han fikk muligheten til å utvikle sine analytiske ferdigheter med fem finanskurs.

- I motsetning til de andre Msc-programmene på BI får du her muligheten til å studere i utlandet ved to universiteter, ikke bare ett. Personlig ønsket jeg å reise til Taiwan for å oppleve noe helt annerledes enn europeisk kultur og måte å tenke på. Studiemiljøet i Taiwan var virkelig annerledes enn BI. Du møter folk fra hele verden og får muligheten til å etablere et internasjonalt nettverk, forteller Axel.

Han valgte LUISS for å bli bedre i finansielle kurs og styrke sine analytiske evner.

- Min andre utveksling var ved LUISS på grunn av kursene de kunne tilby. Ved LUISS tok jeg fem basiskurs innenfor finans som ga meg en sterk bakgrunn i analytiske kunnskaper og finansiell teori.

Internship ble jobb

For å få graden godkjent må også studentene ha et relevant internship hvor de får mulighetene til å sette det de har lært ut i live.

- Jeg hadde mitt internship hos Arctic Securities, og etter internshipet fikk jeg en fulltidsstilling hos Arctic Securities. Jeg tror nok QTEM-programmet hadde noe å si for at jeg fikk stillingen, sier Axel.

Milepel for BI

Fem representanter fra BI var med på gradueringsseremonien i Roma. For Ann Kristin H. Calisch, direktør for Master of Science, var gradueringen en milepel.

- Det er mange ved BI som har jobbet hardt i flere år for å rekruttere og levere til QTEM-programmet. Dette var en milepel for oss og ett av mange skritt i vår strategiske utvikling mot å bli en mer internasjonal handelshøyskole, sier hun.

Last Modified: 25.11.2015 16:09